Pages

Thursday, 19 February 2015

#kerja 2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Hari ini pergi kerja bersemangat lebih dari biasa sebab pakai baju raya sempena Chinese New Year.. Semua staff bahagian cashier dengan customer service kena pakai baju tradisional merah.. Aduhhh dalam banyak-banyak baju kurung yang tergantung satu pun tak ada yang warna merah.. Last2 pakai baju warna maroon.. Orang lain semua pakai sedondon baju merah hati.. 

Hari ini aku cashier ke2 masuk kerja.. Masa sampai pagi tu ada aunty Kamala dengan Wani je.. Aunty kata "eh you macam cikgu la.." Hahaha.. 

Bila dah ramai yang datang, aku dengar kak Jatinder cakap dekat Wani "dia ni mesti ada ciri2 jadi cikgu.." Hehhehe..

Cita-cita aku nak jadi pensyarah.. Dekat-dekatla tu dengan cikgu.. Doakanlah semoga aku dapat menjadi seorang pensyarah yang cemerlang suatu hari nanti.. InsyaAllah..

Hari ini aku break pukul 12. Seperti biasa lepas thumbprint aku ambil beg dan terus menuju ke food court. Kantin untuk staff ada tapi tak buka.. Kini kantin tu jadi tempat untuk staff berehat atau makan bagi yang bawa bekal sendiri.. Hari ni aku dah tak tahu nak makan apa sebab setiap hari makan dekat sini.. Pekerja dekat food court tu pun dah kenal aku.. 

Aku tengok semua menu dekat setiap kedai..
Last2 aku order makanan yang biasa aku makan..

Aku : bang, kuey teow kerang tanak pedas 1 (kalau tak cakap tanak pedas, nanti kau jumpa dalam 6 biji cili padi.. Lepastu pedih perut sebab pedas giler.. Ehh kenapa kau yang jumpa.. Kekeke..)

Chef : makan / bungkus..?

Aku : makan.

Chef : tak kerja ke hari ni..? (Dia tanya mungkin sebab aku pakai baju lain)

Aku : kerja..

Chef : kerja kat atas kan..? 
(Food court dekat ground floor)

Aku : a'ah..

Kan aku dah kata, pekerja food court pun dah kenal aku.. 



No comments:

Post a Comment