Pages

Thursday, 1 January 2015

Mimpi yang bersambung

Hari ini aku keluar dengan Syazana. Kitorang keluar bukan atas urusan suka-suka.. Tapi aku tak nak bagitahu lagi la tujuan kitorang keluar sama-sama. 
Sebenarnya dah lama kitorang rancang nak keluar sama-sama dengan Suraya sekali. Tapi Suraya tak dapat ikut sebab ada hal kena settle.. Kitorang cadang nak keluar hari ni sebab parents kitorang cuti, New Year kan... So, ada la orang boleh hantar.. Asalnya nak pergi dengan parents masing-masing lepastu jumpa dekat 1 tempat ni.. Oleh sebab risau nanti ada yang datang awal, ada yang datang cepat, Syazana suggest aku pergi dengan dia.. 

Malam tadi kitorang sembang dekat wechat.. 
Kitorang sembang benda-benda simple je yang kalau tak dijadikan bahan bualan pun takpe.. 
Contohnya 'kau pakai baju apa.?' 'Apa je yang nak kena bawa..?' 'Kau pakai kasut tertutup kan..?' 'Esok pergi bile..?' 'Dalam tengah hari la..' 'Kau tak pakai make up ape-ape kan..?' Soalan last tu tak payah tanya pun takpe sebenarnya sebab kitorang dua memang tak pakai make up langsung.. Bedak pun tak.. 

Korang nak tahu tak, apa yang aku merepek dekat atas ni baru permulaan untuk mimpi yang berulang.. Kekeke.. 

Masa aku sembang-sembang dengan Syazana tu kan, aku tak tanya pun "nanti pergi pukul berapa..?" Dan Syazana tak cakap pun pukul berapa dia nak datang rumah aku.. Dia cuma cakap "kite pergi dalam tengah hari la"

Disebabkan aku tak tahu Syazana akan datang rumah pukul berapa, maka berlaku la mimpi yang bersambung-sambung.. 
Pagi-pagi, alarm phone aku bunyi tapi aku still bangun sebab adik aku yang kejutkan.. Hehehhe.. Lepas subuh aku tidur balik sebab tak tahan mengantuk.. Dalam masa yang sama aku risau kalau aku terbangun tidur waktu tengah hari.. Maka aku berazam kena bangun pukul 8. Masa tidur tu aku mimpi...

Aku bangun tidur tengok jam pukul 8.05 pagi, aku risau sangat sebab aku rasa aku dah bangun lambat sangat.. Aku cepat2 lari masuk toilet untuk mandi.. Masa tengah mandi adik aku dah bising-bising "kakak, Syazana dengan ayah dia dah sampai.." Aku dah gelabah sebab aku tak suka orang tunggu aku sedangkan aku berjanji dengan orang..

Tiba-tiba aku terus bangun terduduk.. Paksa diri buka mata sebab nak tengok jam.. Pukul 8:15 pagi.. Aku rasa ada masa lagi ni.. Dan sambung tidur..
Aku mimpi lagi.. Tapi mimpi ni samar-samar..

Lepas aku bersiap, aku pun cepat-cepat turun sarapan. Masa tengah sarapan tu la Syazana datang.. 

Aku bangun terduduk lagi, aku rasa penat macam orang yang selalu dapat mimpi buruk tu bila bangun, dia mengah-mengah.. Aku tengok jam tapi tak nampak sangt pukul berapa.. Sambung tidur.. Kali ni aku tak ingat mimpi apa dah tapi mimpi ni still ada kaitan dengan Syazana dan perkara yang kitorang nak buat.. Last-last aku paksa diri aku untuk bangun.. Jam menunjukkan pukul 8:45 pagi.. 

Tidur tak tenang, macam ni lah.. Sebelum tidur pula sibuk memikirkan masalah, tu yang mimpi berulang-ulang tu..

Aku tak tahulah readers (eceeh macam ada je..) faham tak cerita ni, tapi kalau tak faham pun tak apalah.. Biar aku je lah yang faham.. :-)

No comments:

Post a Comment