Pages

Sunday, 14 December 2014

It's my fault..!! Aaaaaa...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Hey there, I have a story that I wanna share.. 

Perkara ni baru je berlaku tadi. Baru je beberapa minit yang lepas.. 
Masa aku tengah main-main phone ni, aku tengok battery ada 44%. Jadi aku pun nak cas la sebab nak layan 1 drama online sebelum aku tidor ni.. Dalam bilik yang aku tidur ni ada satu je plag tapi plag tu kitorang (aku dan adik-adik) pasang porta wifi. 
Aku pun keluar bilik untuk cari plag. Kezen2 aku yang tidur dekat ruang tamu tengah tengok tivi.. Tapi lampu tak pasang.. Konon2 tengok wayang gitu.. Kenapa aku tak join tidur dekat ruang tamu..? Hmmm.. Aku ni dah besar. Dalam rumah ni ada lelaki.. Seganlah nak tidur kat luag lagi-lagi kalau bangun lambat.. Ehhehe.. Waktu kecik-kecik dulu aku dengan kezen2 selalu kena tidur dekat ruang tamu.. Yang paling aku tak suka sebab aku biasanya orang terakhir yang bangun.. Kekeke.. 

Okay berbalik pada cerita aku tadi. Aku pun terfikir nak cas phone dekat plag yang selalu kitorang pasang seterika. Tapi dah ada orang yang berjaya gunakan plag tu sebelum aku. Aku meneruskan perjalanan aku ke dapur. Aku nampak ada extension yang kosong dekat dengan peti ais. Dengan gembiranya aku pun cucuk charger.. Aihh susah pulak nak masuk. Aku cucuk lagi kuat.. Tiba-tiba BLACKOUT..!!

Biasanya kalau blackout aku gelabah lari sebab aku rasa seram sejuk.. Adoii.. Tapi bila blackout tadi, aku tak rasa takut pun.. Aku cuma risau.. 'Aku ke punca semua ni..?' 
Perlahan-lahan aku berjalan ke bilik (biasanya aku akan berlari). Di saat itu masa rumah tengah gelap gelita, aku cepat-cepat simpan charger supaya orang tak tahu yang aku punca semua ni..

Semua orang keluar bilik dok kecoh-kecoh karan tak dak. "Ala tengah tengok tv" "eh kenapa blackout?" 
Aku yang mahu tutup kesalahan, aku terus buat-buat terkejut macam orang lain.. Hahhaha.. Ada sorang sepupu aku ni, Arsyad, keluar bilik terus dia kata "wow..! .." sambil tunjuk muka teruja. Aku tak faham apa yang dia cakap last-last sebab dia masih pelat. Mak dia cakap yang dia suka gelap-gelap.. 
Lepastu karan dah ada semula sebab ayah aku buat apa tah. Masa aku on the way balik bilik aku dengar mama cakap "ni mesti ada sapa-sapa buat apa-apa ni.." 
Aku tak jadi masuk bilik aku pergi toilet, dari dalam toilet aku dengar maknjang aku pulak cakap dekat orang-orang yang belum tido "haaaahhh.. Sapa buat apa haaahhhh.."

Alhamdulillah benda ni sekejap je. Masalah telah dapat diatasi. Kazen2 aku sambung tengok tv dengan hati yang gembira. Tak ada siapa yang tidur kepanasan. Aku? Aku tak nak cas phone dekat plag tu lagipun plag tu jarang guna.  Aku batalkan niat untuk cas phone maka aku nak baca novel la.. Novel tajuk 'suamiku ustaz'.. Ehh jangan ingat aku nak menggatal, tapi ni je novel yang aku jumpa dekat kampung ni.. 

Awak, kite nak bagitahu yang cerita di atas ni adalah RAHSIA.. You can tell anyone but please don't tell my family.. Hahah.. Macam korang tahu je siapa family aku. The only person who knows about this is only YOU (who read this) and Allah S.W.T. 

No comments:

Post a Comment