Pages

Monday, 9 June 2014

#throwback 2

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Semalam waktu kitorang 1 family tengah menonton (bukan tengok) tv, ada siapa tah sebut pasal pizza.. 

Biasanya kalau hujung minggu waktu malam-malam tengah tonton tv tu mama akan order pizza.. (Macam manalah kitorang ni tak 'sihat' ? Hahah tapi makan juga..) 

Tiba-tiba mama tergelak kecil dan cakap 
"Abah ingat tak masa kakak (me) dengan sara (my sister) kecik-kecik dulu..?" Sambil pandang abah.. 

Kite pandang sara, sara pandang kite.. Hahah.. (Macam drama pulak..)

Lepas tu abah yang tengah baca mesej dekat phone bersuara "tak, ape dia..?"

"Waktu kecik-kecik dulu, masa malam-malam tu mama dengan abah tengah tengok tv, lepas tu kakak dengan sara pergi lari dekat tingkap.." Mama bercerita.

*rasa ingin tahu memuncak..!

"Lepas tu kakak dangan sara cakap 'tak sampai pun~" mama sambung cerita.. Mama siap buat gaya kitorang pergi mengendap dekat tingkap.. Heheh..

"Apa yang tak sampai?" 

"Pizza".. 

Lepas tu mama dengan abah gelak sebab mana ada siapa order pizza.. Hahaha..

Apabila dengar cerita mama tadi, masing-masing malu.. 

^_^

Sumber cerita: mama




No comments:

Post a Comment