Pages

Wednesday, 28 May 2014

Bingung..

Asslamualaikum dan selamat sejahtera,

Hari ini 28 Mei.. Ada apa pada tarikh ni? 
- birthday Sara (my sister)
- ada surprise party untuk dia (okay yang kite akan cerita dalam entry lain)
- cuti sekolah penggal 2 bermula
- pelajar-pelajar sekolah dapat mengganti tidur mereka yang tak menentu semasa peperiksaan pertengahan tahun..
- cikgu-cikgu bagi banyak kerja sekolah yang kena buat dirumah sebagai tanda kasih sayang..

Ada penambahan.. Cikgu bagi guideline assignment addmaths... Ni satu benda yang buat kite pening lagi merunsingkan..

2 hari sebelum cuti sekolah, cikgu addmaths masuk kelas dan suruh ambil beberapa helai kertas.. Kertas-kertas tu adalah guideline untuk assignment.. Tapi kite tak faham satu apa pun yang tertulis atau ter'type' atas kertas tu.. 
Cikgu juga ada bagi contoh kerja yang disiapkan oleh akak-akak senior tahun lepas.. Tapi kite tetap tak faham.. Bukan tak faham sebab di taip dalam bahasa inggeris bahkan ada juga kertas yang sama tapi dalam bahasa melayu.. Korang faham tak apa yang kite taip ni.. 
Cikgu tak terangkan apa-apa pun sebab cikgu kesuntukan masa.. Cikgu nak kena edarkan kertas-keras tu dekat kelas lain.. 

Perkara ni berlaku seolah-olah.. Cikgu masuk kelas suruh ambil kertas-kertas tu.. Kemudian cikgu cakap "buat dekat rumah waktu cuti sekolah ni, buka sekolah hantar" "jangan fotostat kawan punya kerja"

Lagi menghairankan dan membingungkan.. Kawan-kawan kite dah mula buat kerja ni... Kenapa tak ajak buat sekali? Macam mana diorang tahu macam mana nak buat? 

Ayoyo.. Aku dapat rasakan yang aku takkan tenang sewaktu cuti sekolah ni kerana memikirkan kerja kursus ni..
Ohhh mannnnn.. 

1 comment:

  1. Kite stress pikir pasal addmath niii....

    ReplyDelete