Pages

Tuesday, 29 April 2014

#Throwback 1

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,

Ada suatu hari tu aku baca balik diari aku.. Maksud diari bagi aku--> Diari ialah wadah untuk aku bercerita apabila orang taknak dengar cerita aku.. Ehem.. Ehem.. Korang jangan fikir yang aku akan tulis 'Dear Diary'.. Aku juga tak gunakan pen atau pensel yang ada bulu-bulu lembut warna merah jambu tu.. =='  
So, dekat bawah ni adalah salah satu apa yang ada dalam diari.. Biasanya orang cerita tentang perkara yang harus dirahsiakan tapi aku rasa yang ni boleh dikongsi.. 


Monday, August 26 2013.
Tadi waktu BM kitorang belajar tentang karangan wawancara/dialog. Waktu tengah belajar tu, suasana di luar kelas sangat bising.. Yelaaa, koridor kelas kitorang tu tempat laluan orang ramai.. Tambah pula dengan orang bercakap-cakap dalam kelas, ada yang gelak-gelak dekat belakang.. Bising tau.. Kalau korang tak fokus, korang memang takkan dengar apa yang cikgu cakap.. Lepas tu, cikgu cakap "kelas, saya tahu kamu ni hyperactive daripada saya, tapi saya boleh jadi lebih hyperactive daripada kamu" "kalau saya jadi hyperactive, saya boleh bertukar warna, warna apa kamu nak?" Lepastu kite terjawab "hijau!!" 
Alvin pula, pelajar yang duduk depan kite kata "ungu, ungu. Matching dengan tudung!" Hahahha.. Hari ni cikgu pakai baju dengan tudung warna ungu.. Lepas tu cikgu pun tergelak, tak jadi nak marah.. Cikgu cakap lagi " saya ingat nak kenakan kamu, tapi kamu kenakan saya semula"..  Heheheh.. (^_^)

*cikgu bm kitorang memang sempoi..

2 comments: