Pages

Saturday, 19 October 2013

Situasi benar bagi pelajar.

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Di sekolah:
"balik rumah ni, nak belajar lah.. Nak baca buku biology, buat latihan chemistry.."

Di rumah:
"nak tengok cerita ni dulu lah.. Pukul 3 jap gi baru belajar.."

Pukul 3:
"eh! Macam best je citer ni.. Layanlah dulu.."

Pukul 4:
"mengantuklah, tak de mood pulak nak belajar.."

Lepas tu pergi tengok tv, main game, texting dan lain-lain..

Malam sebelum tidur:
"asal la pergi layan sangat cerita-cerita tu..  Sekarang dah mengantuk pulak..
 Esok balik sekolah mesti belajar.."

Tapi benda ni berulang setiap hari..
Bila nak dekat exam..
"Asal lah aku malas sangat sebelum ni"
"Nanti kalau periksa dah habis pun, aku nak belajar lagi untuk periksa akan datang pulak"

Moral of the story: don't study at the eleventh hour.

No comments:

Post a Comment