Pages

Tuesday, 8 October 2013

Bosan pulak..

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Bosan.. Bosan.. Bosan..
Okay minggu ni student form 3 still ada peperikasaan PMR. Kelas Syafiqah pula cuti dari hari Isnin hingga Rabu.. Semalam tak lah rasa bosan sebab Syafiqah pergi sekolah, cikgu buat kelas tambahan..
Final examination dah hampir, kalau tak belajar memang tak boleh jawab apa-apa soalan.
Hari ni cikgu tak buat kelas tanbahan, so tak sekolah.

Situasi di rumah:
Lepas mama abah pergi kerja, adik-adik pergi sekolah..
Syafiqah tak de kawan pulak kat rumah.. Mula2 baca buku nota kimia, lepas tu rasa bosan sebab rumah sunyi.. Lepas tu cuba buat latihan add math.. Apabila jumpa soalan yang tak boleh jawab rasa bosan pulak.. Lepas tu baca buku biologi pulak.. Main tukar-tukar pulak kan? Baca sampai mengantuk.. Ingat nak tidur kejap.. Lama pulak jadinya.. Bukan apa bosanlah belajar sesorang, kalau ajak kawan nanti bersembang pulak yang lebih daripada belajar..  Alhamdulillah petang ni ada tuisyen.. Ada jugalah benda bermanfaat yang dapat Syafiqah buat.. ^_^

Esok kelas dicutikan lagi, apa yang patut Syafiqah buat agar tak bosan dan cepat mengantuk waktu belajar.. Dengar lagu? Syafiqah dengan lagu kalau buat latihan math je.. Kalau subjek lain nanti tak boleh fokus pulak.. :/

No comments:

Post a Comment