Pages

Saturday, 13 April 2013

Anugerah Cemerlang day!!

Hari ini SMK Rawang mengadakan Majlis Anugerah Cemerlang 2012..
For the first time kite dapat hadir ke majlis ini. Setiap tahun, majlis ini hanya boleh dihadiri oleh penerima anugerah serta ahli keluarga sahaja. Suatu hari lepas kite balik dari kem perkhemahan KBPM peringkat negeri, kite dapat surat yang menyatakan bahawa kite perlu hadir untuk anugerah Cemerlang PMR 2012.. Alhamdulillah.. Yang bestnya, kite dapat jumpa semula kawan-kawan yang dah pindah.. šŸ˜­Seronok sangat.. Semestinya kitorang main tangkap-tangkap gambar.
Ada banyak anugerah yang diberikan.. Majlis berakhir dengan penyampaian Anugerah Tokoh Pelajar.. Sebelum Tokoh Pelajar tu naik pentas, pengerusi majlis ceritakan latar belakang beliau. Selepas tu, pelajar tu naik pentas bersama keluarganya.. Sementara kite yang duduk di bawah ni pula berharap sangat yang kite akan dapat Anugerah Tokoh Pelajar suatu hari nanti. Mesti mama dengan abah seronok dapat naik pentas sekali.. Selain itu, kite juga bangga dengan seorang bekas pelajar yang aktif kokurikulum, die aktif bola baling sampai peringkat kebangsaan. Mama kata kalau kite dapat anugerah tokoh pelajar bersahsiah tinggi pun tak apa.. (Anything for you mama & abah)
Antara moment lain yang buat kite happy dalah waktu kite ambil hadiah.
Apabila pengerusi majlis sebut nama, kite pun naik pentas. Penyampai hadiah tu wakil PPD, waktu kite tengah ambil tu sambil ucap terima kasih, beliau ada cakap something "semakin berisi awak kan?" Hahaha... Kite terus tergelak kat atas tu.. Sebenarnya wakil PPD tu bekas guru di sekolah rendah kite dulu.. Tak sangka cikgu tu ingat kite lagi.. Wana pun kata yang cikgu tu cam die, cikgu tu kata "dah besar sekarang"... Mungkin kite patut panggil beliau tuan tapi dah terbiasa panggil cikgu..
Okay that's all for today.. Good night!! :)





No comments:

Post a Comment