Pages

Monday, 26 September 2011

Pada Suatu Hari...

korang-korang nak baca satu cerita tak?
-mestilah nakk...
ok kite mulakan cerita ye..
Bismillahirrahmanirahim (maaf kalau salah eja.)

  Pada hari sabtu 2 minggu yang lepas.. ibu Miss Secret telah buat OPEN HOUSE!!
Miss Secret pun ajaklah rakan sekelasnye.. tapi perempuan saje..
tetapi hanya 4 orang saja yang hadir..
mereka adalah:-
DongHae, Taemin, Yoona and Seohyun..
selepas makan.. mereka pun bercadang untuk beraya di rumah Seohyun..
semasa on the way ke rumah Seohyun tiba-tiba mereka Yoona and DongHae lari lintang-pukang..
oleh itu, Miss Secret, Taemin n Seohyun yang tidak tahu ape-ape ni pun ikut berlari bertempiaran..  hahaha..
apabila keadaan kembali tenang, Miss Secret pun bertanya kepada Yoona..
"asal korang lari?" "ko tak perasan ke ada anjing kejar tadi?" Yoona menjawab..
lalu Taemin menyampuk " patutlah aku dengar suara anjing tadi.." 
DongHae menyibuk "Miss Secret ni, dah pakai cermin mata pun tak nampak lagi ke.. adoyai"..
hahahaha.... mereka ketawa
"eh, mane Seohyun?" tanya Yoona..  "a,ah la mana Seohyun?" kata DongHae..
"aku risaulah mane die pergi ni" kata DongHae lagi..
"dah la jom cari die" Miss Secret n Taemin berkata serentak.. lalu mereka ketawa..
"ish..korang ni, Seohyun dah hilang pun boleh ketawa lagi..!!" bentak Yoona..
"ok..ok.. sorry.. sorry.. jom cari die" kata Miss Secret..
Seohyun!!  Seohyun!!  kau di mane!!..
"hey korang aku dekat sinilah.." kata Seohyun..
"hah! ni pun kau.. mane kau pergi tadi?" tanya Taemin..
"aku pergi singgah minum air kat rumah Makcik Kiah jap.. kan die buat OPEN HOUSE."
"ish kau ni buat penat je kitorang cari.. rupa-rupanye kat rumah Makcik Kiah.."
"hm~ nasib baik Seohyun dah ade.. kalau tak habislah kite.." kate Yoona..
DongHae berkata "dah lah jom balik.. dah lewat malam ni.."
mereka pun pulang ke rumah masing.. 

                     THE END

ok tak citer tadi.. ce komen, ce komen..
-macam bukan citer betol pun-
memang bukan citer betol pun.. saje nak buat cerpen jap..
-habis tu ape citer sebenarbye?-
ceritanye begini..
semasa dalam perjalanan.. tiba-tiba mereka main tangkap2....?
cube teka tangkap ape?
-tangkap tikus-
ish buat ape nak tangkap tikus, pengotor betol..
-habis tu tangkap ape?-
tangkap gambarlah..
-ek eleh tu je ke..-
yela tu je..
nak tengok gambar diorang tak?
-mestilah nak-
ok, wait a minute..
cube korang bace tulisan hitam tu..
then cerkomen, cerkomen
hehehehe

No comments:

Post a Comment