Pages

Wednesday, 28 September 2011

@ school

semalam sekali lagi abah hantar aku pergi sekolah..
apabila tiba di sekolah aku terpaksa mendaki bukit..
maklumlah sekolah atas bukit..
sebaik sahaja aku selamat masuk pintu sekolah..
aku terjatuh.. memang kite malu tapi nak buat macam mana, benda dah jadi..
aku berjalan seperti biasa menahan kesakitan di lutut kiri..
apabila aku pergi ke tandas.. rupa-rupanya lutu kiri aku luka..
apabila tiba di rumah, aku beritahu mama..
mama kate kite kene redha sebab walaupun kite sakit sedikit pun
ini bermakna Allah sayangkan kite..
Allah menghapuskan dosa kecil kite..
mama kate lagi kite tak boleh salah sesiapa pun,
jika perkara ini berlaku..
kite harus redha..
sejuk hati mendengar apabila mama kate begitu..
adikku Sara juga menceritakan pengalaman di sekolah..
minggu ni Sara menduduki peperiksaan PSRA..
Sara kata masa tengah periksa, ada seorang pengawas peperiksaan tersadung kerusi..
kemudian semua orang gelak..
Sara kate lagi.. tiba-tiba pengawas peperiksaan tu marah kerusi tu kerana ada di tengah laluan..
then, aku teringat pesan mama.. "jangan salahkan ape-ape"
walaupun aku jatuh disebab terpijak batu..
aku tak salahkan batu tu..
cube korang fikirkan patut ke aku salahkan batu tu...?

Monday, 26 September 2011

Pada Suatu Hari...

korang-korang nak baca satu cerita tak?
-mestilah nakk...
ok kite mulakan cerita ye..
Bismillahirrahmanirahim (maaf kalau salah eja.)

  Pada hari sabtu 2 minggu yang lepas.. ibu Miss Secret telah buat OPEN HOUSE!!
Miss Secret pun ajaklah rakan sekelasnye.. tapi perempuan saje..
tetapi hanya 4 orang saja yang hadir..
mereka adalah:-
DongHae, Taemin, Yoona and Seohyun..
selepas makan.. mereka pun bercadang untuk beraya di rumah Seohyun..
semasa on the way ke rumah Seohyun tiba-tiba mereka Yoona and DongHae lari lintang-pukang..
oleh itu, Miss Secret, Taemin n Seohyun yang tidak tahu ape-ape ni pun ikut berlari bertempiaran..  hahaha..
apabila keadaan kembali tenang, Miss Secret pun bertanya kepada Yoona..
"asal korang lari?" "ko tak perasan ke ada anjing kejar tadi?" Yoona menjawab..
lalu Taemin menyampuk " patutlah aku dengar suara anjing tadi.." 
DongHae menyibuk "Miss Secret ni, dah pakai cermin mata pun tak nampak lagi ke.. adoyai"..
hahahaha.... mereka ketawa
"eh, mane Seohyun?" tanya Yoona..  "a,ah la mana Seohyun?" kata DongHae..
"aku risaulah mane die pergi ni" kata DongHae lagi..
"dah la jom cari die" Miss Secret n Taemin berkata serentak.. lalu mereka ketawa..
"ish..korang ni, Seohyun dah hilang pun boleh ketawa lagi..!!" bentak Yoona..
"ok..ok.. sorry.. sorry.. jom cari die" kata Miss Secret..
Seohyun!!  Seohyun!!  kau di mane!!..
"hey korang aku dekat sinilah.." kata Seohyun..
"hah! ni pun kau.. mane kau pergi tadi?" tanya Taemin..
"aku pergi singgah minum air kat rumah Makcik Kiah jap.. kan die buat OPEN HOUSE."
"ish kau ni buat penat je kitorang cari.. rupa-rupanye kat rumah Makcik Kiah.."
"hm~ nasib baik Seohyun dah ade.. kalau tak habislah kite.." kate Yoona..
DongHae berkata "dah lah jom balik.. dah lewat malam ni.."
mereka pun pulang ke rumah masing.. 

                     THE END

ok tak citer tadi.. ce komen, ce komen..
-macam bukan citer betol pun-
memang bukan citer betol pun.. saje nak buat cerpen jap..
-habis tu ape citer sebenarbye?-
ceritanye begini..
semasa dalam perjalanan.. tiba-tiba mereka main tangkap2....?
cube teka tangkap ape?
-tangkap tikus-
ish buat ape nak tangkap tikus, pengotor betol..
-habis tu tangkap ape?-
tangkap gambarlah..
-ek eleh tu je ke..-
yela tu je..
nak tengok gambar diorang tak?
-mestilah nak-
ok, wait a minute..
cube korang bace tulisan hitam tu..
then cerkomen, cerkomen
hehehehe

kasut baru!!

yeah!!
hari ni kita rasa seronok sangat-sangat sebab dapat pakai kasut sekolah baru..
actually kasut lame kite dah terkoyak, so kite rasa malu nak pakai..
kalau jalan pun kene control sebab tak nak orang nampak..
lagi malu time dapat anugerah pelajar 5S..
masa nak naik pentas tu rasa malu sebab pakai kasut koyak..
aduh.. tapi nevermind, orang kate lupakan cerita lame..  hihihi
malam tadi Sara ajak keluar semata-mata nak beli G-terkejut..
korang jangan pelik plak dengar nama ni..
G-terkejut tu G-shock.. oleh itu., aku ambil kesempatan untuk beli kasut sekolah..
tq Allah, abah n mama..
sampai sekarang kite pelik,
asal ramai orang suke jam G-Shock.. jam tu tak lawa pun..
dah la besar.. ada yang warne-warni plak tu
macam badut je..  hahaha
terjahat la plak..

Sunday, 25 September 2011

Alhamdullillah

Aaaaaaaaaaaaa..........~   what happen..
asal background blog jadi lain ni!!
macam mane boleh jadi!!..
tapi tak pe..  sebab lawa lah.. colour PINK!! 
yahoo... 
kite tak tahu ape yang kite buat..
tanpa disedari blog dan bertukar.. macam TRANSFOMERS!!
hahaha..

asalnya memang kite nak upgrade blog ni..
macam-macam kite buka.. tapi tak pasti pula tekan ape
sampai jadi cam ni... 
Alhamdullillah..
Allah Maha Mendengar, Allah Maha Mengetahui
ape yang kite nak... 
hm~ malam ni boleh tidur nyenyak... 
Alhamdullillah..

Friday, 23 September 2011

H@nG 0ut wItH F@R@H n S@R@h !

minngu ni aku serta rakan sekelas stress giler
sebab dari hari Isnin hingga Jumaat kene marah...
tak perlulah aku cerita siapa yang marah..
n sebab ape kene marah..
kerana ia memalukan class jer..
huh~ tension--tension

but, aku tak rasa tension apabila dapat hang 0ut with my frenzz Farah n Sarah..
best giler.. sehari bersama diorang..
dari pagi sampai malam kitorang bersama..
lagi best dapat berkenalan dengan aunty (mama Farah)..
sebab aunty friendly!!

lepas ni kalau boleh nak hang out lagi dengan kawan2 ..
tapi aku tak suke hang out kalau ade budak laki..
n aku tak ikut orang yang keluar tanpa pengawasan orang dewasa..

p/s: korang jangan salah sangka pulak.. Farah and Sarah ni bukan adik beradik or kembar..
just classmate..   : )

Wednesday, 21 September 2011

ngeeee.....

hello!!
hi!!
assalamualaikum..!!
selamat datang...
welcome..
ahlan wasahlan...

Friday, 16 September 2011

Hari Bersejarah buat diriku..

Alhamdulillah..
Terima kasih mama, abah, cikgu-cikgu n kawan-kawan...
tanpa anda siapalah saya..  ( ceh ayat tak boleh blah  )
hari ni ( 15 sept)  kite rasa sangat seronok apabila dapat
sijil penghargaan Pelajar Unggul 5S
siapa tak seronok apabila diberi penghargaan betul x?

5S tu ape?
5S tu ialah
-senyum
-sapa
-salam
-sahsiah
-smart..
huhuhu.. terharu giler bile dapat sijil tu..


:)  (:

Thursday, 8 September 2011

:-/

rindu ! rindu ! rindu!
dah lama tak buka blog..
kali terakhir buka blog pada 28 August, sekarang dah 8 September..
ada banyak cerita yang nak dikongsikan..
tapi kalau sempat kite tulislah sebab homework BI, Science n folio sejarah tak siap lagi.. hehehe
mula-mula semangat giler buat homework BI tapi bile jumpe soalan susah,
kite tolak buku tu ke tepi..  hihihi...