Pages

Monday, 29 August 2011

ceteka-ceteka..

assalamualaikum...
dah lame tak jenguk-jenguk blog ni..
hm~ ceteke-ceteke.
kite kat mane?
hah?! rumah?
salah..
teka lagi..
kat sogo?
salah..  buat ape pergi sogo.. kite dah shopping dah.. tapi bukan dekat Sogo, dekat Ampang Park..
ceteka-ceteka kite jumpa sape kat Ampang Park?
jumpa buah hati?
buah hati? oh tidak kite mana ada buah hati...
kite jumpa artis..
ceteka-ceteka artis mana kite jumpe?
malas lah nak teka...  bagi la tau sape?
tak pelah tak yah lah bagi tau....   penat lah nak taip...  hehehe

Saturday, 20 August 2011

hm~

hm~ aku dikelilingi kawan yang fanatik giler nak mampos dengan Korea.. hihi
dalam kelas, orang sebelah aku ialah Donghae,
manakala depan aku ialah Yoona,
orang yang duduk di sebelah orang depan aku ialah Taemin..
setiap hari kalau pergi sekolah, aku dengar lagu sorry sorry, no other, bonamana dan yang terbaru Mr. Simple yang dinyanyikan oleh 'Donghae'..
aku juga akan tengok 'Taemin' menari n menyanyi lagu SNSD.. ( Taemin pun minat SNSD)
'Yoona' plak akan bercerita tentang SNSD ..
tidak ketinggalan, aku mendengar lagu Hello yang dinyanyikan oleh Taemin yang betol..  hahaha

Yoona and Taemin..

Friday, 19 August 2011

hari yang ???

Hari ini hari Jumaat..
esok hari Sabtu..
lusa hari Ahad..
tulat hari Isnin..
minggu depan hantar folio..
minggu lagi satu cuti RAYA!!


p/s: saya merepek apabila saya tak tahu nak buat ape, saya tak tahu nak buat ape apabila saya merepek..
(hish!! apa aku merepek ni!) 
SECRET stop nonsense!!!

Thursday, 18 August 2011

Kerja amal.. Membersihkan tempat ibadah

hm~ korang ingat lagi tak pasal folio yang banyak giler tu..
kalau susun boleh jadi menara KLCC (hihi.. x de lah..)
folio PSK n Geografi kene hantar minggu depan..
nasib baik dah buat kerja amali untuk folio PSK tu,
kalau tak, alamatnya kuranglah markah..
korang nak tengok tak gambar kerja amali kitorang?
kalau tak nak tengok tak pe, shut down je korang punya komputer or laptop tu..




ini je la yang kite masukkan, tak perlulah masukkan banyak-banyak..
buat semak plak..  XD

Tuesday, 16 August 2011

trial PMR

huh~ kini saya serta rakan2 terpaksa belajar kat class lain,
sbb kakak2 and abang2 form 3 ada trial PMR..
class kitorang diguna untuk trial PMR,
so, kene tukar class.
kalau setakat tukar class, tak pe lagi..
tapi meja belajar pula tak de..
adoyai! macam mane nak belajar..
kurang asam betul orang yang curi meja tu!
kalau belajar kat class tu selama seminggu je tak  pe la,
tapi 2 minggu..  huhuhu..  macam nak nangis je..

-By The Way, Good Luck to form 3 student!!-


Friday, 12 August 2011

penat + puasa = ??

huhuhu...
penat giler..
hari ni stay sekolah sampai pukul 6 petang,
ini semua gara-gara untuk dapat markah penuh for folio PSK..
kita orang telah memilih tajuk membersihkan tempat ibadah...
memang best giler..
walaupun penat+ puasa=best..
rasa nak buat lagi pun ada hihihi..
rasa nak pengsan pun ade..  :'(

Thursday, 11 August 2011

:'(

hello..!!
memandangkan tak de sape pun yang follow n baca blog ni..
bolehlah saya tulis ape-ape kan?
tapi tak de lah menyakitkan hati..
walaupun saye kate tak de siapa pun yang baca blog ni,
tapi ada seseorang tu, dia selalu baca blog ni..
nak tahu siapa die?
sayalah orangnya!! 
hahahaha....!! 
i know its not funny..

Sunday, 7 August 2011

Ambition... ??

what is your ambition?
My ambition is.....
i want to be a teacher,
but some people said " it's better if you become a lecturer"
i want to be a lecturer,
but i'm not interested to be a lecturer..
i want to be a newsreader,
but someone said "the newsreader must have good looking"
so, until now, i don't know what is career that suit for me..??

Saturday, 6 August 2011

bosan!!

Arghhhh....
bosannya!! x tahu nak buat ape..
nak call kawan, takut diorang busy..
nak main mesej dengan kawan, takut diorang x de kredit..
nak chat dengan kawan dekat facebook, tapi x tahu nak chat pasal ape..
nak masak pula x reti..
nak baca buku, periksa lama lagi..
nak main basikal, awal lagi, baru pukul 2.32 petang..
nak tidur, x mengantuklah pula..
    :'(

About me!

Assalamualaikum n selamat sejahtera semua!!
korang dah baca apa yang saya dah 'conteng' kat blog ni.
tapi korang still x kenal saya.
my name is ......
korang boleh panggil Syafiqah
i was born on 11 November ...
nak tahu umur saya?!
tak perlulah tahu...   clue: saya masih muda..  hihi
saya masih mengaji.
saya mengaji di SMK ......  (ceteka-ceteka)
hm~ tak tahulah nak bagitahu apa lagi..

p/s: untuk maklumat lanjut sila hantar e-mel anda kepada alamat yang tertera di bawah ini...  hehehe
syefi.rusli@gmail.com

:)

Hello semua!
hari ni merupakan hari ke-6 puasa..
hmm.. korang semua ni puasa x?
lainlah kalau korang .....
dahlah tukar topik.
semalam hari jadi kawan saya namanya DongHae
sebenarnya DongHae tu bukan nama die,
dia ni minat sangat dengan Super Junior terutama sekali DongHae..     :)


                                                                       DongHae...

Thursday, 4 August 2011

pening!!

hm~ masa awal-awal ada facebook, i'm very excited, rasa macam nak online setiap hari.
tapi sekarang ni rasa malas nak online sebab kawan-kawan facebook (bukan semua kawan) suke update status yang buat orang naik angin. next, kalau diorang gaduh dekat sekolah, mesti nak besar-besarkan cerita dekat facebook. dekat facebook juga tempat diorang kutuk kawan..  haih~

i think facebook bukan 'tempat' cari gaduh and cari musuh, tapi 'tempat' cari kawan...

friends..

Monday, 1 August 2011

1 Ogos - 1 Ramadhan

1 Ramadhan ( 1 Ogos 2011)
seluruh umat Islam berpuasa,
Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak
hari ni juga merupakan hari lahir sahabatku..
HAPPY BIRTHDAY !!