Pages

Tuesday, 13 December 2011

exam gred..

'A' come here.. i love you..
'B' i hope you never come.. but you always come.. i wish you won't come in my important test..
'C' go..go..!! Shuhh... i don't want to see you..!!

hey Readers,
you guys understand?
if not leave a comment..
;)

Thursday, 1 December 2011

bye.. bye..

Oh no...!!
Now December!!!
urghh!!.. i can't accept this!!
because on January,
i must say GOODBYE form 2..
huhuhu... :'(
i'll never forget memory in form 2..
i should study smart, not study hard to achieve my GOAL!!..

Tuesday, 22 November 2011

JoM bElAjAR!..

Hey Guys..
sorry lama tak update post..
ok.. apakate harini kite belajar Bahasa Jepun..
harini kite belajar yang simple je..
lagipun kite bukan tahu sangat..

  • ohayogozaimas-selamat pagi
  • konnichiwa-selamat tengahari
  • arigato-terima kasih
  • sayonara-bye2
  • hidari-kiri
  • migi-kanan
  • painappura jusu-jus nanas
  • pinku-pink
  • midori-hijau
  • sempai-senior
  • buta-khinzir
  • kochi-teh
  • kongbangwa-selamat petang
ok that's all yang kite tahu..
maaf kalau terkasar bahasa..
kalau ada yang salah tolong tegur ye..
-->cuba ingat dan selamat mencuba<--
-sayonara!!-

Friday, 4 November 2011

gempak tak.. ! hihi

kau tahu tak? aku sayang sangat kat kau..
tapi sekarang, aku terpaksa hantar kau pulang,
sbb aku cume pinjam kau je..
aku pinjam kau dari die lama sangat..
janji tetap janji..
aku terpaksa pulangkan kau ..
aku berterima kasih sesangat sbb kau berjasa kat aku..
hubungan kite ni rapat sangat kan.. bagai belangkas..
hubungan kite bertambah erat masa musim peperiksaan..
ke mana saja aku pergi, aku bawa kau..
kecuali toilet, sbb kau terlalu mulia..
kau tak boleh masuk toilet..
kau baik sangat.. kalau hujan,
kau rela aku gunakan kau sebagai payung..
tapi kau tak cukup besar untuk jadi payung aku,
namun, aku tak kesah sbb kite basah sesama.. hihi
kekadang aku sorang je basah.. sbb aku lindungi kau dengan beg aku..
aku dah pakaikan kau baju..
walaupun kau pakai baju, orang still nampak kulit kau..
aku pakaikan kau baju supaya tak kotor..
biarlah orang nampak kulit kau, sbb kulit kau cantik
aku pakaikan baju yang bercorak untuk kau..
aku harap kau suke, sbb kekawan aku pakai baju kosong je untuk kawan kau..
kau kate kau ada hati..
tapi aku tak pernah nampak, walaupun aku 'operate' kau setiap hari..
setiap tahun kau bertukar-tukar orang.
ok..lah mungkin sampai di sini sahaja jodoh kite..
aku harap kau gembira dengan orang baru yang bakal kau miliki..
bye..bye.. to all my TEXTBOOK.

Saturday, 29 October 2011

enjoy it!!

cube tengok and dengar.. best..
lagu Boyfriend dari kumpulan Boyfriend..

Boyfriend!!
cute.. XD

Wednesday, 26 October 2011

tips belajar..

Assalamualaikum kawan-kawan,
hm.. memandangkan  sekarang ni musim final exam..
dan tak lama lagi SPM..
kite nak kongsi tips sikit..

1. korang kena kenalpasti subjek atau topic yang korang lemah..
2. semasa belajar, bersihkanlah tempat belajar tu dulu..
    tak tenang belajar kalau bersepah..
3.lebihkan membaca subjek atau topic yang korang lemah tu..
4.semasa belajar, berikan tumpuan pada 1 subjek je..
   contohnya korang nak study sejarah and geografi, korang study 1 subjek dulu..
   lagi 1 subjek tu korang letak tempat lain.. supaya korang dpt beri tumpuan masa study..
5.jangan sesekali lukakan hati ibu, bapa dan cikgu-cikgu sebab nanti ilmu tak berkat
6. jangan makan organ dalam seperti hati, paru dll.
7.cikgu kata Milo boleh melembabkan otak..
   so, ...... (korang tahu apa nak buat kan?)
8.jangan belajar waktu petang.. sebab waktu petang waktu mengantuk..
   so, kalau korang khatam 1 buku pun sia-sia je kalau tak paham,
   betulkan?
9. jangan tengok najis nanti susah terima apa yang diajar.
10. jangan makan kepala ikan
11. Cikgu kata, kalau jumpa soalan susah kena senyum, jangan berkerut dahi,
      sbb senyum itu sedekah.. jika kite sedekah, InsyaAllah, Allah akan tolong kite.. :)

ini je yang kite ingat.. dulu sebelum UPSR cikgu catatkan banyak benda yang perlu dilakukan..
hope dapat bantu korang

i wish you luck and don't forget to wish my luck too.. huhu.

teh serbuk!!

korang pernah buat teh serbuk?
kite biasa buat teh uncang..
suatu hari kakak kite ajar cara nak buat..
korang yang belum tahu, bolehlah ikut resipi ni ye..!

1.bancuh serbuk teh
  (1 or 2 sudu teh dibancuh dengan air panas)
2.tapiskan teh ke dalam cawan yang lain..
3. tambah gula
4. kacau..
Teh anda sedia untuk di minum!!

Tuesday, 25 October 2011

kadet bomba..

teringat lagi masa awal tahun dulu..
aku, Taemin dan DongHae merupakan ahli kadet bomba berazam untuk aktif dalam bidang kokurikulum pada tahun ini..

setiap hari rabu ada perjumpaan..
pada perjumpaan pertama kami berlatih menyanyi lagu kadet bomba... macam koir plak..
lepas tu kami berlatih kawad kaki.. itulah kali pertama aku berkawad..
huh.. dahlah pakai boot (berat).. panas plak tu (nak pengsan)

bermula hari itu, kami terpaksa balik hingga pukul 5 petang semata-mata untuk berlatih kawad..
aku serta 2 orang kawanku kerap ponteng latihan sebab
penat, malas, geram dgn ahli yg tak beri kerjasama hish..

2 or 3 hari sebelum pertandingan kawad kaki..
aku cuba rajinkan diri untuk berlatih.. penat giler nak mampos..
1 hari sebelum pertandingan..
kami dipaksa berkawad hingga pukul 7 malam..
dengan memakai boot yang berat, dan asyik hentak kaki je..
aku tak berdaya untuk jalan..
berlatih sampai pukul 7 pun, formasi belum ada lagi..
so, kapten kitorang decide esok datang pukul 5 pagi.. untuk berlatih dan buat formasi..
lagi 5 minit sebelum pertandingan bermula, barulah kami ada formasi..
walaupun kami kekurangan ahli, kami still berkawad..
aku bersyukur kerana semasa kami berkawad.. Allah menurunkan hujan..
oleh itu, kami tidak berkawad dalam keadaan yang panas lagi..
cikgu kata dah 2 tahun cikgu tak hantar kadet bomba perempuan masuk pertandingan kawad..
sebab bilangan ahli tidak dapat memenuhi syarat..
tadaaaa!!!.. nilah kitorang..gambar ni diambil selepas kitorang berkawad..
korang nampakkan 2 orang jejaka di sana..
hah! dioranglah yang ajar kitorang kawad..

Alhamdulliah.. walaupun banyak halangan dan rintangan yang kami hadapi
seperti aku tersilap semasa berkawad..
kami still menang.. kami dapat nombor 3 dalam pertandingan tu..
seronoknya..

ok ke?

Minggu ni sekolah kami cuti seminggu (lama giler)
minggu depan sambung final exam... huhu.. :'(
sekarang ni musim final exam..
korang dah ready ke..?
hihi.. risau giler.. sebab exam kali ni menentukan siapa yang akan turun class..

minggu lepas hari khamis, kitorang ada peperiksaan Pendidikan Seni..
seperti biasa, beberapa hari sebelum peperiksaan seni cikgu akan bagi tajuk untuk kertas 2..
huhuhu.. susah giler.. semua kene lukis.. tak de pun yang nak kene anyam ke, origami ke.. huhu susah..
tajuk pun susah.. hm~..
aku serta kawan-kawanku decide untuk pilih tajuk 6..
tajuknya: anda sesat di hutan yang menyeramkan..
adush.. aku ni bukannya pandai melukis pun.. lepas tu tak de idea nak lukis apa..

pada malam peperiksaan tu aku minta cadangan adik untuk lukis..
kemudian, dia terus mencapai sebuah buku komik yang bertajuk Ikhtiar Hidup di .... (tak ingatlah tajuk apa)
berpandukan buku tu aku pun lukislah gambar di bawah..


ok tak?
gambar ni menunjuk 'aku' yang bersembunyi daripada belalang gergasi di belakang pokok..
tanpa disedari ada seekor semut gergasi di pokok tu..
apa yang terjadi? huh aku pun tak tahu..
comment please!!

Saturday, 15 October 2011

Awesome Day!!

15 Oktober
KPTM telah mengadakan majlis konvokesyen di Putrajaya..
kite teruja+happy nak pergi majlis tu sebab nak tengok kaklong naik pentas..  hihi
hanya 2 orang saja yang dibenarkan masuk ke dalam dewan..
oleh itu, kite serta adik2 termasuk abah hanya tengok di skrin besar dalam dewan yang lain..
semasa penyampaian anugerah berlansung..
aku berangan..
''Nursyafiqah Rusli.." "aku pun naik ke atas pentas dengan memakai jubah serta topi.. aku nampak smart.. semasa atas pentas aku menerima anugerah itu dengan senyuman yang paling manis.. wah.. indahnya dunia!.."
dahlah cukup2 berangan..
hari ni juga merupakan hari lahir kaklong yang ke 23.. hihi  kaklong tua..! XD (gurau je)
selepas majlis tu berakhir, kitorang tangkap gambar.. aku still dengan senyuman yang aku rasa paling manis.. : P wekk..
kemudian kami pergi makan di Restoran Chakri Xpress..
ketibaan kami disambut oleh mak cik dan pak cik..senyumanku bertambah-tambah manis sebab first time dapat makan dalam VIP ROOM!!.. hehe..

that's me! lawa tak?!  -hahaha..  tahulah kite tak lawa, tak yah gelak.. :P

My sisters! korang nampak tak lady yang pegang teddy bear tu? hah tulah kakak kite yang baru graduate...
Congratulation n Happy Birthday kaklong!

lepas makan di restoran Chakri tu, kami berjalan-jalan di dalam Alamanda Shopping Complex..
semasa mama, maktok, makcik n kaklong tengah pilih tudung..
kite main tangkap-tangkap gambar dengan adik kite dalam Fitting Room!! hiihi..

Friday, 14 October 2011

if you love me more.. Ryeowook

cuba dengar lagu di atas ni.. best..
kalau dah dengar..
cekomen..cekomen.. XD

Thursday, 13 October 2011

exam..exam..exam..

UPSR burried
Final Exam 'in front of school gate'.. =='
PMR at airport..
SPM in other country..

Monday, 10 October 2011

followers..

sedih..
sampai sekarang hanya ada 5 follower je..
kalau buka blog mesti nampak nombor 5 je..
bilalah nombor tu nak bertambah..
kite pun dah boleh hafal nama follow tu:
a) me (follow diri sendiri)
b) Laila
c) Syazana
d) Nurul Feera
e) Sofia (my cousin)

hm~

Sunday, 9 October 2011

k-pop!! ^^

kite ada 3 orang kawan yang fanatik giler dengan artis Korea,
disebabkan diorang, ramai kawan yang lain minat artis Korea..
haiyo..
jom kite 'berkenalan' dengan artis Korea..!!


Inilah kumpulan Super Junior!! kawan kite 'DongHae' minat sangat dengan kumpulan ni.. kerana die jugalah kite minat ahli Super Junior..


Shin Dong, ahli SuJu yang pertama kite minat.. sebab die nampak comel..
comel tak?! XD

(leader SuJu)
selepas Shin Dong kite minat Leeteuk pulak.. Cute..  :)

and now, kite minat Ryeowook!! kite minat die lepas tengok MV No Other.
die nampak tinggi dalam MV tu,
tapi 'DongHae' kate, Ryeowook paling rendah dalam SuJu

Inilah DongHae yang duduk sebelah kite dalam class..  hihi


 Seterusnya SNSD/ Girl's Generation!!

(leader SNSD)
dalam group SNSD pula, kite minat dengan Taeyeon,
sebab rambut die lawa..


ni la Yoona yang duduk depan kite masa dalam class..
lawa tak?

ni pula Jessica..
kawan kite kerap panggil kite Jessica sebab nama dekat-dekat je..


 Hello SHINee~!!

that guy in picture is Key,
i realise that, he look so cute in Hello MV..

Lee Taemin..
my friend who sitting in front DongHae interest with Taemin..
so, i call her Taemin..


 BIG BANG!! 
kite tak minat sape-sape pun dalam kumpulan ni..
kite just minat lagu diorang je..
Love Song-- cubalah tengok!!

Saturday, 8 October 2011

tell me ape korang rasa?!

pernah tak korang rasa,
dipinggirkan?

pernah tak korang rasa,
ada orang marah korang tak tentu hala?

pernah tak korang rasa,
ada orang anggap korang tak wujud?

pernah tak korang rasa,
ada orang tak appreciate apa yang korang buat?

pernah tak korang rasa,
korang dimalukan depan orang lain?

apa korang rasa,
apabila korang dapat tahu,
rupanya kawan korang yang buat macam tu?

Thursday, 6 October 2011

:-)

to sis n bro from Form 3 student..
i just want to say
especially, for who know me..!!
Do The Best, Let Allah Beat The Rest..

/?><-+='" (blurr)

start from 4 October 2011,
semua student form 3 menduduki peperiksaan PMR..
OMG.. tahun depan kite plak..
apabile tengok diorang study.. kite dah risau pasal tahun depan..
apabila diorang masuk dewan, lagilah buat kite bertambah sesak nafas.. hihi
seperti biasa, kalau ade peperiksaan besar,
ade class yang dicutikan..
class kite dicutikan pada hari Rabu hingga Selasa minggu depan..
Oppsss.. bukan dicutikan, tapi direhatkan.. :)
hm~ sejak dapat surat cuti, kite dah fikir aktiviti yang kite akan lakukan untuk menhilangkan kebosan..
antaranya: mestilah baca buku.. (periksa akhir tahun ON THE WAY yoo..)

Thursday, 6 October 2011
kite serta 4 orang rakan yang lain pergi ke sekolah, walaupun class kitorang direhatkan..
kitorang bukannye melepak pun.. just makan angin..(hihihi.. gurau je)
kita ni bukannya pandai sangat subjek KH..
so, apabila cikgu buat class tambahan kita pun pergi je la..
cara cikgu mengajar tadi : kitorang baca sambil cikgu terangkan, then, cikgu bagi latihan
latihan pertama- siapa salah kene ketuk ketampi..
masa nak tanda kertas, kitorang pun main tukar2 kertas..
apabila kite tengok kertas 'kite', nampaklah 1 riben ( tanda pangkahlah!)
so, secara tidak rasmi kite serta rakan yang lain kene denda..
apabila semak semula kertas, rupanye kite tak salah.. adoyai..!!
Actually, kite tak rasa kesal pun kalau kite salah, kite just malu je.. hikhik..
muka malu..  XD

Wednesday, 5 October 2011

kenapa?! Why?!

Korang kate aku ni Peramah,
tapi apabile aku sapa, korang buat dek.

Korang kate aku ni murah dengan Senyuman,
tapi kenapa korang buat aku masam?

Korang kate lagi, aku ni seorang yang Ceria,
tapi kenapa korang buat aku sedih?

Akhir sekali, korang kate aku ni Baik Hati,
tapi kenapa korang mengelak setiap kali kite berjumpa?

Paling utama, korang kate kite berkawan,
tapi kenapa korang buat aku tertanye-tanye?

p/s: ayat di atas tidak ada kene-mengena dengan yang kawan-kawanku..
      Hanya REKAAN semata-mata..

Wednesday, 28 September 2011

@ school

semalam sekali lagi abah hantar aku pergi sekolah..
apabila tiba di sekolah aku terpaksa mendaki bukit..
maklumlah sekolah atas bukit..
sebaik sahaja aku selamat masuk pintu sekolah..
aku terjatuh.. memang kite malu tapi nak buat macam mana, benda dah jadi..
aku berjalan seperti biasa menahan kesakitan di lutut kiri..
apabila aku pergi ke tandas.. rupa-rupanya lutu kiri aku luka..
apabila tiba di rumah, aku beritahu mama..
mama kate kite kene redha sebab walaupun kite sakit sedikit pun
ini bermakna Allah sayangkan kite..
Allah menghapuskan dosa kecil kite..
mama kate lagi kite tak boleh salah sesiapa pun,
jika perkara ini berlaku..
kite harus redha..
sejuk hati mendengar apabila mama kate begitu..
adikku Sara juga menceritakan pengalaman di sekolah..
minggu ni Sara menduduki peperiksaan PSRA..
Sara kata masa tengah periksa, ada seorang pengawas peperiksaan tersadung kerusi..
kemudian semua orang gelak..
Sara kate lagi.. tiba-tiba pengawas peperiksaan tu marah kerusi tu kerana ada di tengah laluan..
then, aku teringat pesan mama.. "jangan salahkan ape-ape"
walaupun aku jatuh disebab terpijak batu..
aku tak salahkan batu tu..
cube korang fikirkan patut ke aku salahkan batu tu...?

Monday, 26 September 2011

Pada Suatu Hari...

korang-korang nak baca satu cerita tak?
-mestilah nakk...
ok kite mulakan cerita ye..
Bismillahirrahmanirahim (maaf kalau salah eja.)

  Pada hari sabtu 2 minggu yang lepas.. ibu Miss Secret telah buat OPEN HOUSE!!
Miss Secret pun ajaklah rakan sekelasnye.. tapi perempuan saje..
tetapi hanya 4 orang saja yang hadir..
mereka adalah:-
DongHae, Taemin, Yoona and Seohyun..
selepas makan.. mereka pun bercadang untuk beraya di rumah Seohyun..
semasa on the way ke rumah Seohyun tiba-tiba mereka Yoona and DongHae lari lintang-pukang..
oleh itu, Miss Secret, Taemin n Seohyun yang tidak tahu ape-ape ni pun ikut berlari bertempiaran..  hahaha..
apabila keadaan kembali tenang, Miss Secret pun bertanya kepada Yoona..
"asal korang lari?" "ko tak perasan ke ada anjing kejar tadi?" Yoona menjawab..
lalu Taemin menyampuk " patutlah aku dengar suara anjing tadi.." 
DongHae menyibuk "Miss Secret ni, dah pakai cermin mata pun tak nampak lagi ke.. adoyai"..
hahahaha.... mereka ketawa
"eh, mane Seohyun?" tanya Yoona..  "a,ah la mana Seohyun?" kata DongHae..
"aku risaulah mane die pergi ni" kata DongHae lagi..
"dah la jom cari die" Miss Secret n Taemin berkata serentak.. lalu mereka ketawa..
"ish..korang ni, Seohyun dah hilang pun boleh ketawa lagi..!!" bentak Yoona..
"ok..ok.. sorry.. sorry.. jom cari die" kata Miss Secret..
Seohyun!!  Seohyun!!  kau di mane!!..
"hey korang aku dekat sinilah.." kata Seohyun..
"hah! ni pun kau.. mane kau pergi tadi?" tanya Taemin..
"aku pergi singgah minum air kat rumah Makcik Kiah jap.. kan die buat OPEN HOUSE."
"ish kau ni buat penat je kitorang cari.. rupa-rupanye kat rumah Makcik Kiah.."
"hm~ nasib baik Seohyun dah ade.. kalau tak habislah kite.." kate Yoona..
DongHae berkata "dah lah jom balik.. dah lewat malam ni.."
mereka pun pulang ke rumah masing.. 

                     THE END

ok tak citer tadi.. ce komen, ce komen..
-macam bukan citer betol pun-
memang bukan citer betol pun.. saje nak buat cerpen jap..
-habis tu ape citer sebenarbye?-
ceritanye begini..
semasa dalam perjalanan.. tiba-tiba mereka main tangkap2....?
cube teka tangkap ape?
-tangkap tikus-
ish buat ape nak tangkap tikus, pengotor betol..
-habis tu tangkap ape?-
tangkap gambarlah..
-ek eleh tu je ke..-
yela tu je..
nak tengok gambar diorang tak?
-mestilah nak-
ok, wait a minute..
cube korang bace tulisan hitam tu..
then cerkomen, cerkomen
hehehehe

kasut baru!!

yeah!!
hari ni kita rasa seronok sangat-sangat sebab dapat pakai kasut sekolah baru..
actually kasut lame kite dah terkoyak, so kite rasa malu nak pakai..
kalau jalan pun kene control sebab tak nak orang nampak..
lagi malu time dapat anugerah pelajar 5S..
masa nak naik pentas tu rasa malu sebab pakai kasut koyak..
aduh.. tapi nevermind, orang kate lupakan cerita lame..  hihihi
malam tadi Sara ajak keluar semata-mata nak beli G-terkejut..
korang jangan pelik plak dengar nama ni..
G-terkejut tu G-shock.. oleh itu., aku ambil kesempatan untuk beli kasut sekolah..
tq Allah, abah n mama..
sampai sekarang kite pelik,
asal ramai orang suke jam G-Shock.. jam tu tak lawa pun..
dah la besar.. ada yang warne-warni plak tu
macam badut je..  hahaha
terjahat la plak..

Sunday, 25 September 2011

Alhamdullillah

Aaaaaaaaaaaaa..........~   what happen..
asal background blog jadi lain ni!!
macam mane boleh jadi!!..
tapi tak pe..  sebab lawa lah.. colour PINK!! 
yahoo... 
kite tak tahu ape yang kite buat..
tanpa disedari blog dan bertukar.. macam TRANSFOMERS!!
hahaha..

asalnya memang kite nak upgrade blog ni..
macam-macam kite buka.. tapi tak pasti pula tekan ape
sampai jadi cam ni... 
Alhamdullillah..
Allah Maha Mendengar, Allah Maha Mengetahui
ape yang kite nak... 
hm~ malam ni boleh tidur nyenyak... 
Alhamdullillah..

Friday, 23 September 2011

H@nG 0ut wItH F@R@H n S@R@h !

minngu ni aku serta rakan sekelas stress giler
sebab dari hari Isnin hingga Jumaat kene marah...
tak perlulah aku cerita siapa yang marah..
n sebab ape kene marah..
kerana ia memalukan class jer..
huh~ tension--tension

but, aku tak rasa tension apabila dapat hang 0ut with my frenzz Farah n Sarah..
best giler.. sehari bersama diorang..
dari pagi sampai malam kitorang bersama..
lagi best dapat berkenalan dengan aunty (mama Farah)..
sebab aunty friendly!!

lepas ni kalau boleh nak hang out lagi dengan kawan2 ..
tapi aku tak suke hang out kalau ade budak laki..
n aku tak ikut orang yang keluar tanpa pengawasan orang dewasa..

p/s: korang jangan salah sangka pulak.. Farah and Sarah ni bukan adik beradik or kembar..
just classmate..   : )

Wednesday, 21 September 2011

ngeeee.....

hello!!
hi!!
assalamualaikum..!!
selamat datang...
welcome..
ahlan wasahlan...

Friday, 16 September 2011

Hari Bersejarah buat diriku..

Alhamdulillah..
Terima kasih mama, abah, cikgu-cikgu n kawan-kawan...
tanpa anda siapalah saya..  ( ceh ayat tak boleh blah  )
hari ni ( 15 sept)  kite rasa sangat seronok apabila dapat
sijil penghargaan Pelajar Unggul 5S
siapa tak seronok apabila diberi penghargaan betul x?

5S tu ape?
5S tu ialah
-senyum
-sapa
-salam
-sahsiah
-smart..
huhuhu.. terharu giler bile dapat sijil tu..


:)  (:

Thursday, 8 September 2011

:-/

rindu ! rindu ! rindu!
dah lama tak buka blog..
kali terakhir buka blog pada 28 August, sekarang dah 8 September..
ada banyak cerita yang nak dikongsikan..
tapi kalau sempat kite tulislah sebab homework BI, Science n folio sejarah tak siap lagi.. hehehe
mula-mula semangat giler buat homework BI tapi bile jumpe soalan susah,
kite tolak buku tu ke tepi..  hihihi...

Monday, 29 August 2011

ceteka-ceteka..

assalamualaikum...
dah lame tak jenguk-jenguk blog ni..
hm~ ceteke-ceteke.
kite kat mane?
hah?! rumah?
salah..
teka lagi..
kat sogo?
salah..  buat ape pergi sogo.. kite dah shopping dah.. tapi bukan dekat Sogo, dekat Ampang Park..
ceteka-ceteka kite jumpa sape kat Ampang Park?
jumpa buah hati?
buah hati? oh tidak kite mana ada buah hati...
kite jumpa artis..
ceteka-ceteka artis mana kite jumpe?
malas lah nak teka...  bagi la tau sape?
tak pelah tak yah lah bagi tau....   penat lah nak taip...  hehehe

Saturday, 20 August 2011

hm~

hm~ aku dikelilingi kawan yang fanatik giler nak mampos dengan Korea.. hihi
dalam kelas, orang sebelah aku ialah Donghae,
manakala depan aku ialah Yoona,
orang yang duduk di sebelah orang depan aku ialah Taemin..
setiap hari kalau pergi sekolah, aku dengar lagu sorry sorry, no other, bonamana dan yang terbaru Mr. Simple yang dinyanyikan oleh 'Donghae'..
aku juga akan tengok 'Taemin' menari n menyanyi lagu SNSD.. ( Taemin pun minat SNSD)
'Yoona' plak akan bercerita tentang SNSD ..
tidak ketinggalan, aku mendengar lagu Hello yang dinyanyikan oleh Taemin yang betol..  hahaha

Yoona and Taemin..

Friday, 19 August 2011

hari yang ???

Hari ini hari Jumaat..
esok hari Sabtu..
lusa hari Ahad..
tulat hari Isnin..
minggu depan hantar folio..
minggu lagi satu cuti RAYA!!


p/s: saya merepek apabila saya tak tahu nak buat ape, saya tak tahu nak buat ape apabila saya merepek..
(hish!! apa aku merepek ni!) 
SECRET stop nonsense!!!

Thursday, 18 August 2011

Kerja amal.. Membersihkan tempat ibadah

hm~ korang ingat lagi tak pasal folio yang banyak giler tu..
kalau susun boleh jadi menara KLCC (hihi.. x de lah..)
folio PSK n Geografi kene hantar minggu depan..
nasib baik dah buat kerja amali untuk folio PSK tu,
kalau tak, alamatnya kuranglah markah..
korang nak tengok tak gambar kerja amali kitorang?
kalau tak nak tengok tak pe, shut down je korang punya komputer or laptop tu..




ini je la yang kite masukkan, tak perlulah masukkan banyak-banyak..
buat semak plak..  XD

Tuesday, 16 August 2011

trial PMR

huh~ kini saya serta rakan2 terpaksa belajar kat class lain,
sbb kakak2 and abang2 form 3 ada trial PMR..
class kitorang diguna untuk trial PMR,
so, kene tukar class.
kalau setakat tukar class, tak pe lagi..
tapi meja belajar pula tak de..
adoyai! macam mane nak belajar..
kurang asam betul orang yang curi meja tu!
kalau belajar kat class tu selama seminggu je tak  pe la,
tapi 2 minggu..  huhuhu..  macam nak nangis je..

-By The Way, Good Luck to form 3 student!!-


Friday, 12 August 2011

penat + puasa = ??

huhuhu...
penat giler..
hari ni stay sekolah sampai pukul 6 petang,
ini semua gara-gara untuk dapat markah penuh for folio PSK..
kita orang telah memilih tajuk membersihkan tempat ibadah...
memang best giler..
walaupun penat+ puasa=best..
rasa nak buat lagi pun ada hihihi..
rasa nak pengsan pun ade..  :'(

Thursday, 11 August 2011

:'(

hello..!!
memandangkan tak de sape pun yang follow n baca blog ni..
bolehlah saya tulis ape-ape kan?
tapi tak de lah menyakitkan hati..
walaupun saye kate tak de siapa pun yang baca blog ni,
tapi ada seseorang tu, dia selalu baca blog ni..
nak tahu siapa die?
sayalah orangnya!! 
hahahaha....!! 
i know its not funny..

Sunday, 7 August 2011

Ambition... ??

what is your ambition?
My ambition is.....
i want to be a teacher,
but some people said " it's better if you become a lecturer"
i want to be a lecturer,
but i'm not interested to be a lecturer..
i want to be a newsreader,
but someone said "the newsreader must have good looking"
so, until now, i don't know what is career that suit for me..??

Saturday, 6 August 2011

bosan!!

Arghhhh....
bosannya!! x tahu nak buat ape..
nak call kawan, takut diorang busy..
nak main mesej dengan kawan, takut diorang x de kredit..
nak chat dengan kawan dekat facebook, tapi x tahu nak chat pasal ape..
nak masak pula x reti..
nak baca buku, periksa lama lagi..
nak main basikal, awal lagi, baru pukul 2.32 petang..
nak tidur, x mengantuklah pula..
    :'(

About me!

Assalamualaikum n selamat sejahtera semua!!
korang dah baca apa yang saya dah 'conteng' kat blog ni.
tapi korang still x kenal saya.
my name is ......
korang boleh panggil Syafiqah
i was born on 11 November ...
nak tahu umur saya?!
tak perlulah tahu...   clue: saya masih muda..  hihi
saya masih mengaji.
saya mengaji di SMK ......  (ceteka-ceteka)
hm~ tak tahulah nak bagitahu apa lagi..

p/s: untuk maklumat lanjut sila hantar e-mel anda kepada alamat yang tertera di bawah ini...  hehehe
syefi.rusli@gmail.com

:)

Hello semua!
hari ni merupakan hari ke-6 puasa..
hmm.. korang semua ni puasa x?
lainlah kalau korang .....
dahlah tukar topik.
semalam hari jadi kawan saya namanya DongHae
sebenarnya DongHae tu bukan nama die,
dia ni minat sangat dengan Super Junior terutama sekali DongHae..     :)


                                                                       DongHae...

Thursday, 4 August 2011

pening!!

hm~ masa awal-awal ada facebook, i'm very excited, rasa macam nak online setiap hari.
tapi sekarang ni rasa malas nak online sebab kawan-kawan facebook (bukan semua kawan) suke update status yang buat orang naik angin. next, kalau diorang gaduh dekat sekolah, mesti nak besar-besarkan cerita dekat facebook. dekat facebook juga tempat diorang kutuk kawan..  haih~

i think facebook bukan 'tempat' cari gaduh and cari musuh, tapi 'tempat' cari kawan...

friends..

Monday, 1 August 2011

1 Ogos - 1 Ramadhan

1 Ramadhan ( 1 Ogos 2011)
seluruh umat Islam berpuasa,
Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak
hari ni juga merupakan hari lahir sahabatku..
HAPPY BIRTHDAY !!

Sunday, 31 July 2011

ada tetamu..

Salam..! Nama saya Sya'aban ! Saya ingin mengingatkan anda bahawa jiran saya iaitu Ramadhan akan datang mengunjungi anda  besok,insya'allah , bersama isterinya iaitu Rezki & kedua2 anaknya iaitu Sahur & Iftar ! Mereka akan ditemani oleh ketiga2 cucunya iaitu Rahmat, Barakah &  Maghfirah..Mereka akan pulang selepas 30 hari dengan menaiki pesawat Eidul airlines...Hargai mereka & Anda akan mendapat Rahmat! Semoga Ramadhan menjadi titik perubahan dan persediaan sebagai bekalan menghadapi akhirat dan mahsyar..Insya'Allah..AHLAN WA SAHLAN YA RAMADHAN




My Blog...

pada tahun ini,
hari ini,
detik ini,
saat ini,
terciptalah sebuah blog yang dimiliki oleh
seseorang yang dilanda kebosanan,
tak tahu nak buat apa?
tangan dia gatal nak buat sebuah blog
sedangkan dia tidak tahu mengggunakan blog ini..